2. Kvartal 2021: 300.000 PEFC-certificerede hektarer og velkommen til!

Antallet af PEFC-certificerede virksomheder og PEFC-certificerede skove er i konstant udvikling i Danmark. 

2. Kvartal 2021: 300.000 PEFC-certificerede hektarer og velkommen til!

7. juli 2021 PEFC Danmark

To flotte hjørner er rundet her i 2. kvartal af 2021 - 300.000 hektar og 500 enheder er nu PEFC-certificeret i Danmark. Derudover vil vi byde de ny-certificerede virksomheder og skove fra det andet kvartal af 2021 velkommen til.

Nu er over 300.000 hektar PEFC-certificeret i Danmark!  


De seneste års fremgang på PEFC’s udbredelse i Danmark fortsætter, og nu er et areal på 300.000 hektar PEFC-certificeret i Danmark – et areal på størrelse med Fyn. Med PEFC-certificeringen af de danske skove får skovejerne dokumentation for at deres forvaltning er bæredygtig, og dokumenterer, at skovejeren tager hensyn til biodiversitet, bevarer skovens ressourcer samt sikrer ordentlige arbejdsforhold.  Derudover giver certificeringen af de danske skove mere dokumenteret bæredygtigt træ til det danske marked – hvilket giver virksomheder mulighed for at handle lokalt, til gavn for både klima og miljø.  

”Det er fantastisk, at vi nu har nået et PEFC-certificeret areal på 300.000 ha. Jeg tager udviklingen som et udtryk for, at vi med PEFC-systemet kan tilbyde skovejerne og træindustrien et troværdigt og operationelt system, der kan dokumentere bæredygtigheden af skovdriften i Danmark. Behovet for at dokumentere bæredygtigheden stiger år og for år, og jeg ser frem til, at vi fremover kan byde velkommen til mange flere skovejere og skove i vores system, ” siger Morten Thorøe, sekretariatsleder i PEFC Danmark.

Jo mere skov, som bliver certificeret i Danmark, desto større bliver udbuddet af certificeret træ i Danmark. At handle dansk har klare fordele, udover at CO2 udledning til transport bliver mindre, så sikrer vi også, at driften af de danske skove sker på en bæredygtig måde, som kan dokumenteres overfor de danske forbrugere.  

Læs mere om hvordan lokalt, certificeret træ er med til at drive udviklingen her.  

500 enheder er nu PEFC-certificeret i Danmark

Det er ikke blot PEFC’s fysiske udbredelse i Danmark, som har rundet et flot hjørne. Også på virksomhedsfronten ses en tydelig fremgang, da 500 enheder nu er PEFC-certificerede i Danmark. PEFC’s garanti til forbrugerne er funderet på et sporbarhedssystem. Dette system giver hele værdikæden fra skoven frem til forbrugeren muligheden for at dokumentere, at der anvendes bæredygtigt træ fra bæredygtigt forvaltede skove. Herved kan PEFC's certificeringer og sporbarhedssystem af træ fra skov til slutprodukt sikre, at de produkter, der kommer fra skoven, er produceret legalt og med respekt for naturen og de mennesker, dyr og planter, der lever heri.  

Derfor er det med stor glæde, at vi nu har 500 PEFC-certificerede enheder i Danmark. For igen jo flere virksomheder, som bliver certificeret i Danmark, desto større bliver udbuddet af certificeret træ og træprodukter på markedet. Så kan vi handle lokalt.

Velkommen til de ny-certificerede skove og virksomheder

Ny-certificerede virksomhederNy-certificerede skove
Skjern Paper A/SEgely
Vesterby TræteknikGedhus Plantage 
XL-Byg Rødovre Trælast A/SMourier Petersens Plantage
Vink Plast ApSNygård Skov

Petersgaard Gods

Dalgas Plantage

Søllestedgaard

Lystrup Vest Skovdistrikt 

Lystrup Øst Skovdistrikt

Udover de ny-certificerede enheder og skove, kan vi også byde velkommen til Skovsøhus Natur ApS velkommen som nyt medlem af foreningen PEFC Danmark .

Ny PEFC-database

Da PEFC International har udviklet en ny database til at opdatere de certificerede enheder, kan der i den nærmeste fremtid godt opstå problemer, fejl eller mangler. I er derfor som altid velkomne til at kontakte os, hvis I skulle støde på nogle problemer, men vi satser på at overgangen kører som smurt.  

I kan kontakte Chrestine på marketing@pefc.dk, hvis I oplever problemer.

Vinderne af PEFC Danmarks Fotokonkurrence 2021: Tæt på skoven, tæt på PEFC

Den 18. juni kunne vi offentliggøre vinderne af PEFC Danmarks Fotokonkurrence 2021, og det var en fornøjelse at fortælle de tre vindere om deres bedrift. De tre vinderbilleder er allerede videresendt til PEFC’s internationale konkurrence, som samler de bedste billeder fra de nationale medlemmer. 

Du kan læse meget mere om billederne og præmierne her.  

Nordisk webinar: Fra skove til bæredygtige byer

 Tak til dem, som deltog i webinaret ”Fra skoven til bæredygtige byer” og tak for jeres tålmodighed. Her kan I se, eller gense, det hele. Vi håber at I lærte noget nyt om PEFC og træ i byggeriet.  
Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse