Vinderen af 'Årets PEFC Fotograf 2021' er fundet!

Det glæder os at kunne præsentere vinderen af årets ’Oplev Skove, Oplev PEFC’-fotokonkurrence. 

Se vinderbilledet, som lod skov-entusiast løbe af med titlen som Årets PEFC Fotograf 2021. Vi viser også de 12 fremragende finalister, som blev udvalgt blandt 5000 konkurrerende billeder.

Vinderen af 'Årets PEFC Fotograf 2021' er fundet!

24. november 2021 PEFC Danmark

Af Ida Juul Schiøtz, kommunikationsmedarbejder hos PEFC Danmark

Prisen som Årets PEFC Fotograf 2021 går til Vitalii Popkov for fotografiet ’The Man and the Forest’.

Vinderbilledet foreviger en mand, som flytter træstammer i skoven med sin hest. Det er taget i Zamagora Verkhovyna i Ukraine, og det tidløse øjebliksbillede imponerede juryen. Vitalii selv er også betaget af billedet, som han beskriver som en portal tilbage i tiden.

”Ser man på billedet, ryger tankerne straks tilbage til midten af det tyvende århundrede,” forklarer Vitalii, og fortsætter: ”Generelt har skovene en stærk, endda magisk effekt på mig og mit arbejde. Se er det ikke imponerende? Og fascinerende?”

Men motivet er ikke kun tilbageskuende.

”At høste skov med heste er ved at blive mere almindeligt igen, især for små skovejere, der bringer gamle traditioner tilbage,” forklarer Ben Gunneberg, der er CEO for PEFC International.

'The Man and the Forest' © Vitalii Popkov

Oplev Skove, Oplev PEFC 

'Oplev Skove, Oplev PEFC' er PEFC Internationals årlige fotokonkurrence, hvor fotografer og beundrere af skoven er inviteret til at indsende deres bedste billeder af skoven.

En jury udvælger de tolv bedste billeder blandt de indsendte - billeder, der udforsker hele verdens skove. De tolv finalister portrætterer træer, dyr og landskaber, der indkapsler verdensskovenes skønhed og diversitet. Disse tolv billeder blev offentliggjort sammen med vinderbilledet på PEFC Internationals Facebook-side, og de vil indgå i PEFCs fotokalender 2022.

Herunder kan du finde finalisternes betagende fotografier

PEFC Danmarks Fotokonkurrence: Tæt på skoven, tæt på PEFC.

PEFC's Fotokonkurrence er opdelt på to niveauer. Først det nationale niveau, hvor de nationale afdelinger af PEFC kan afholde deres egen fotokonkurrence for landsfæller. De tre vindere fra hvert land bliver derefter tilmeldt den internationale fotokonkurrence om at blive 'Årets PEFC Fotograf 2022'.

Også i PEFC Danmark afholdte vi i sommers en national fotokonkurrence kaldet 'Tæt på skoven, tæt på PEFC'. Du kan læse mere om eventet og se de tre danske vinderbilleder her.

Banner-foto: @Angel Morales

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse