Succesfuld godkendelse af PEFC-systemet i Hviderusland

Næsten ni millioner hektar skov i Hviderusland er PEFC-certificeret, hvilket bogstaveligt talt er alt skov i landet. Alt skov er dermed beskyttet under PEFC-systemet, og giver bæredygtigt træ til blandt andet det europæiske marked.

Succesfuld godkendelse af PEFC-systemet i Hviderusland

17. januar 2018 Nyheder Alle

Næsten ni millioner hektar skov i Hviderusland er PEFC-certificeret, hvilket bogstaveligt talt er alt skov i landet. 

belarus re endorsement 2017

Alt skov er dermed beskyttet under PEFC-systemet, og giver bæredygtigt træ til blandt andet det europæiske marked.
Selvom Hviderusland allerede i 2005 blev medlem af PEFC, var det først i 2010 at deres skovcertificeringssystem blev godkendt. Det bevidner om at bæredygtig udvikling tager tid. Resultatet er dog ikke til at tage fejl af – bæredygtigt forvaltede skove, som er forankret i et nationalt PEFC certificeringssystem.

Godkendelsesprocessen

PEFC systemet er kendetegnet ved at være et system der sikrer faglighed og uafhængighed. Et nationalt system skal derfor igennem en streng proces før endelig godkendelse. Det er både for at sikre at det nationale system lever op til de globale bæredygtighedskrav i PEFC systemet, men også for at sikre at kontrollen og vurdering sker uafhængigt. Det giver i sidste ende forbrugerne en garanti for bæredygtigt træ.

Det hviderussiske system er blevet evalueret af en godkendt, uafhængig ekspert. Opgaven for eksperten er at tjekke om det nationale system lever op til kravene i det internationale PEFC system. Der bliver både taget udgangspunkt i de kommentarer, som der modtaget under den 60 dage lange offentlige høring, studieture og andre tilgængelige informationer. Består et nationalt system den internationale evaluering, sendes det til afstemning blandt PEFC's medlemmer.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse