Offentlig høring af den internationale standard for gruppecertificering for bæredygtigt skovbrug!

Arbejdet med mindre skovejere er kernen i PEFCs arbejde. Der findes mange millioner små skovejere på globalt plan, som kun kan opnå en certificering gennem en fælles gruppeordning.

Offentlig høring af den internationale standard for gruppecertificering for bæredygtigt skovbrug!

10. januar 2018 Nyheder Alle

Arbejdet med mindre skovejere er kernen i PEFCs arbejde. Der findes mange millioner små skovejere på globalt plan, som kun kan opnå en certificering gennem en fælles gruppeordning. Derfor er gruppecertificering et særdeles vigtigt instrument til at beskytte verdens skove. Nu skal den internationale standard for gruppecertificering af bæredygtigt skovbrug revideres.

PEFC blev etableret i 1999 for at give familieskovbrug og mindre skovejere mulighed for at demonstrere deres bæredygtighed gennem PEFC-systemet. PEFC-systemet er opbygget til at kunne håndtere både små som store skovejere. For mindre skovejere, som blandt andet i Danmark udgør langt største delen af vores skove, er det en reel mulighed at dokumentere bæredygtighed igennem PEFC-systemet. PEFC-systemet er omkostningseffektivt, pragmatisk og robust, hvilket har været med til at gøre PEFC til verdens største skovcertificeringssystem.

Et vigtigt element i PEFC-systemet er muligheden for at blive gruppecertificeret, hvor mindre skovejere kan indgå i en gruppe, og dermed opnår en PEFC-certificering. Den seneste udkast tilden internationale standard for gruppecertificering er nu åben for offentlige høring, og der er mulighed for at alle interessenter kan stille spørgsmål, kommentarer og komme med forslag til forbedringer af udkastet til standarden.

Hvilke ændringer er på vej?
I Danmark har vi fire gruppeordninger med ca. 200 skovejere, som har valgt at drive deres skove efter PEFC-systemet. Grupperne bliver både auditeret internt og eksternt. Den eksterne auditering foretages af en uafhængig tredjepart, mens audits foretages af gruppelederen.

Med udkastet til den nye standard får gruppelederne får en række værktøjer til at styrke deres arbejde med den interne audit. I fremtiden vil standarden også sikre de mange skovejere muligheden for at dokumentere at deres skove drives bæredygtigt, og dermed bidrage til mere bæredygtigt træ på marked.

Deltag i web-seminar i februar
PEFC international giver en introduktion til de ændringer der lægges op til i gruppecertificering for skovejere. Du vil have mulighed for at stille spørgsmål til web-seminaret, som foregår på engelsk. På web-seminaret er der en deltager begrænsning på 100, men seminaret vil blive optaget og gjort offentlige efterfølgende, så der er mulighed for at høre det. Datoer for web-seminar er:
• Mandag den 5. februar, kl. 16-17
• Onsdag den 7. februar, kl. 9-10

Tilmed dig her: https://podio.com/webforms/20101564/1366291

Adgang til offentlig høring
PEFC inviterer alle interesserede til at give deres kommentar til den nye standard ”Group Forest Management Certification standard - PEFC ST 1002:201X.” Standarden definerer de generelle krav til de nationale skovcertificeringssystemer for gruppecertificeringsordninger for bæredygtigt skovbrug.

Høringen er startet, og er åben indtil 18. februar 2018. Læs mere her, og giv din kommentar:

https://www.pefc.org/standards-revision/group-cert

Seneste nyt

22. december 2017

Glædelig jul og godt nytår

Nyheder Alle

20. december 2017

Mere skov i Danmark

Nyheder Alle

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse