Skjern Paper A/S tilføjer et PEFC-certifikat til samlingen

I Vestjylland ligger en af de mest bæredygtige papirfabrikker i verden, og de har tårnhøje ambitioner, og nu er de også PEFC-certificerede. 

Skjern Paper A/S tilføjer et PEFC-certifikat til samlingen

25. august 2021 Virksomheder

I Vestjylland ligger en af de mest bæredygtige papirfabrikker i verden, og de har tårnhøje ambitioner. Med fokus på at genbruge ressourcer og derved at skabe en cirkulær økonomi bidrager Skjern Paper A/S til den bæredygtige omstilling. De driver deres virksomhed ud fra devisen om, at gårsdagens affald er morgendagens ressource, og de kan derfor levere bæredygtige genbrugsprodukter til Danmark og hele Europa.

Skjern Paper A/S er Danmarks eneste og derfor største papirfabrik, og de fremstiller årligt 75.000 ton papir og karton af 100% genbrugspapir. Virksomheden leverer bæredygtigt produceret papir til emballage- og papirvirksomheder i hele Europa. Papirfabrikken er fast besluttet og arbejder hårdt for at skabe den bedste og mest bæredygtige papirproduktion. Derfor sørger de for at leve op til deres sociale ansvar og miljøoptimere deres virksomhed med målrettet arbejde og med store ambitioner.

”Ved Skjern Paper A/S arbejder vi ud fra en cirkulær tankegang, og benytter 100% genbrugspap og papir som råvare. Vi arbejder hver dag for at skabe en virksomhed, der tager ansvar og sørger for en ansvarlig produktion. Og vi er godt på vej til at opnå en titel, som vi ønsker at kunne holde fast i – nemlig at være den mest bæredygtige papirfabrik i verden,” forklarer Nana Simonsen, Quality Manager ved Skjern Paper A/S.

Certificering sikrer markedsmuligheder og gennemsigtighed

For Skjern Paper A/S opstod ønsket om at blive PEFC-certificeret, da en kunde efterspurgte certificeret papir, som de ønskede at videreforarbejde. Som et forarbejdende led i sporbarhedssystemet, kræver det en certificering, hvis det sidste led ønsker at sælge deres produkter, som værende certificerede. Derfor har virksomheden udvidet rækken af certifikater med et PEFC-sporbarhedscertifikat.

Og så er det ikke så svært endda - certificeringsprocessen er meget simpel. Nana Simonsen, Quality Manager ved Skjern Paper A/S

”Vores PEFC-certificering passer godt ind i at opnå vores mål, da vi kan sikre gennemsigtighed, kan bevise vores sociale ansvarlighed, og dokumentere at vores papirprodukter ikke stammer fra illegale fældninger. Og så har dette certifikat udvidet vores markedsmuligheder. Certificeringen gør os mere attraktive for virksomheder, som allerede er eller ønsker at være et værdiled i PEFC-systemet, så det har fjernet mulige begrænsninger i markedet for os.”

Selvom standarder og procedurer kan virke kompliceret, har det været en opgave, der var til at gå til for Skjern Paper A/S:

”Og så er det ikke så svært endda - certificeringsprocessen er meget simpel. Man skal ikke frygte arbejdet, som der ligger i at blive PEFC-certificeret. Det er nemt at tilgå, og hvis du har andre certificeringer, bliver det nok endnu nemmere," afslutter Nana Simonsen.  

”Det er dejligt at se, at vores certificeringssystem skaber værdi i markedet og at progressive virksomheder som Skjern Paper A/S kan se en forretningsmulighed i at blive PEFC-certificeret. Det betyder, at kunderne nu også kan få PEFC-certificeret emballage produceret ud af genanvendeligt materiale,” fortæller Morten Thorøe, sekretariatsleder hos PEFC Danmark.

Mere om Skjern Paper A/S

Skjern Paper A/S blev grundlagt i 1965 og er i dag Danmarks eneste papirfabrik. Fabrikken blev placeret på en bar mark i nærheden af Skjern Å, som gennem årene har sikret fabrikken masser af produktionsvand. Siden dag ét har virksomheden fremstillet kvalitetsprodukter ud fra et grønt, bæredygtigt og miljøvenligt værdigrundlag. 

Læs mere om Skjern Paper A/S på deres hjemmeside

Tilbage til listen

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse