Se efter PEFC-logoet

PEFC-logoet er købernes garanti for at træmaterialet i produktet stammer fra bæredygtigt forvaltede skove. Logoet giver forbrugerne muligheden for at navigere mellem produkter og tage et aktivt, bæredygtigt valg. 


Se efter PEFC-logoet

Se efter PEFC-logoet når du køber ind. Det er underordnet om det er i byggecentre, supermarkeder eller hjemmefra computeren, PEFC-logoet kan du finde flere steder end du måske lige tror. For materialer fra bæredygtigt forvaltede skove anvendes efterhånden i mange forskellige produkter og i emballage. For virksomheder og producenterne af produkterne er PEFC's logo et værktøj til nemt at fortælle kunderne at der indgår PEFC-certificeret træ i produktet.

Hvorfor skal du købe varer med PEFC-logoet??


Hvad fortæller logolicensnummeret? 

Hver enkelt virksomhed eller skov kan få et logolicensnummer helt gratis, som de kan anvende i deres markedsføring, når de er certificeret. Ved hjælp af logolicensnummeret kan du identificere virksomheden, som står bag det certificerede produkt. Du kan altid tjekke logolicensnummeret her 

De første to tal (her 09) er en landekode - 09 er Danmark.

De næste to tal (her 31) angiver, hvilken brugergruppe der er tale om - 31 er fx virksomheder

De sidste tal (her 001) er et løbenummer, som den specifikke bruger er blevet tildelt - her kan antallet af cifre variere.


Her møder du PEFC

Man kan møde og finde PEFC-logoet mange flere steder end man tror. Mange tror at PEFC-loget kun vil være at finde på produkter i bygge- eller supermarkedet, men det er ikke helt rigtigt. 

PEFC Logoet

Vil du vide mere?
Der findes forskellige anvisninger og regler for de forskellige logoer. Hvis du vil vide mere, kan du her læse meget mere om hvordan PEFC's logosystem virker. 

Tilmeld nyhedsbrev

Din e-mail adresse