pefc logo frontpage DK

Din garanti for bæredygtig skovdrift

Bæredygtigt stadion ved OL i Japan - PEFC som deltager

Dec 12 2018

Bæredygtigt stadion ved OL i Japan - PEFC som deltager

 

Når OL 2020 starter, foregår det i Tokyo i Japan. Forberedelserne er i fuld gang, og der bygges på livet løs. De japanske arrangører tænker bæredygtigt, og det nye olympiske stadion bliver bygget af PEFC-certificeret træ. 

Det nye nationalstadion er inspireret af ​​traditionel japansk træarkitektur, hvor design, bæredygtighed og flot arkitektur smelter sammen. 

 

Olympic_stadium_Japan_new.jpg

 

Unity in Diversity
Brugen af PEFC-certificeret træ er i overensstemmelse med sloganet ”Unity in Diversity”, der bruges i forbindelse med sommer-OL 2020, fordi der bliver brugt træ fra alle 47 områder i Japan. 

Dette er et symbol på at forene folkeslagernes hjerter”, siger Kengo Kuma, der er arkitekten bag stadionet.

Til minde om genopretningen efter ​​jordskælvet i Østjapan (Tōhoku), der ramte landet i 2011, vil træ fra de fire mest alvorligt beskadigede områder blive brugt til tre iøjnefaldende indgangsporte på stadionet.

 

Opmærksomhed på certificeringer
Opførelsen af ​​det nye stadion har også tilskyndet skovcertificering i flere dele af Japan end blot Tokyo.

Takket være samarbejdet mellem NICE Corporation, en detailhandler af byggematerialer, den japanske skovstyrelse, lokale myndigheder samt private virksomheder, er der nu PEFC-certificerede skove i alle dele af Japan.

"Det er en ære at have mulighed for at  gøre en forskel ved at bruge certificeret træ, og dermed fordre til bæredygtig forvaltning af landets skove”, sagde Kiyoshi Higurashi, direktør for NICE-koncernen.

Gennem brug af træ fra PEFC-certificerede japanske skove, forener stadionet ikke kun landet, men tilskynder også til bæredygtig skovforvaltning i alle Japans regioner.

"Brug af træ fra alle præfekturer til det olympiske stadion er et smukt symbol på at landet samles, og vi er glade for, at byggeriet skaber fokus på at man kan bruge PEFC-certificeret træ overalt i Japan,"siger Ben Gunneberg, CEO for PEFC International.

Ved at vælge bæredygtige byggematerialer, sikres fremtiden, hvilket stemmer helt overens med et andet slogan, der bruges: ”Connecting to Tomorrow”. 

 

 For yderligere information
Lær mere om NICE Corporation

OL LOGO 2020.png

 

 

Bliv certificeret

Blad lille3Der er mange fordele ved at blive certificeret for både skove og virksomheder. 

Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Din email addresse

Film

Se film om PEFC!

PEFC Label Generator

PEFClabelgenerator - lille

Lav et individuelt PEFC logo i løbet af få minutter med PEFC Label Generator.

PEFC på facebook

like

Mød PEFC Danmark på facebook og Like os!