pefc logo frontpage DK

Din garanti for bæredygtig skovdrift

Sverige satser på træ i byggeriet

Aug 18 2016

Det er en ambitiøs ny boligminister svenskerne har fået. I fremtiden skal der satses på mere træ i byggeriet, til gavn for klima og miljø.

Fra grå til grønt byggeri
Byggeri i træ er en klar vinder - byggeri i træ giver halvt så mange drivhusgasser i forhold til at bygge i beton. Det er en grøn sag, som den nye svenske boligminister, Peter Eriksson, vil arbejde seriøst med.

"Set fra et klimasynspunkt har træmaterialer enorme fordele. Undersøgelser viser at op til 80 % af den samlede klima- emission fra et hus er under byggeprocessen. Det er nok meget mere end hidtil antaget", fortæller Peter Eriksson.

De endeløse muligheder med træ gør det til verdens bedste materiale. Det er ikke kun de åbenlyse fordele, som bidrag til klima og miljø, men også noget så jordnært som arbejdsmiljø. Sten er et tungt materiale at arbejde med, hvor træ er meget let, men stærkt materiale. Træ støver mindre. Træ lever videre i huset og ændre farve og karakter, men forbliver smukt, modsat beton. Derfor vil et ældre træhus bevare en smuk ældning gennem tiden, så også fremtidige generation vil kunne nyde et smukt hus.

Danmark halter bagefter
Væksten i PEFC-certificerede virksomheder og specielt i de danske byggecentre er eksplosiv, hvilket kan skyldes den nye udbudslov, hvor det offentlige kan stille krav til bæredygtigt træ, som fx PEFC-certificerede træ. Men Danmark står stadig i skyggen af de flotte klimavenlige træbyggerier, som skyder frem andre steder i verden.

"De danske politikere og byggebranchen skal få øjnene op for de muligheder bæredygtigt træ giver i byggeriet, og ikke mindst de flotte grønne tal, som et bæredygtigt byggeri kan bidrag med", siger Morten Thorøe fra PEFC Danmark

Læs hele artiklen her.

Bliv certificeret

Blad lille3Der er mange fordele ved at blive certificeret for både skove og virksomheder. 

Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Din email addresse

Film

Se film om PEFC!

PEFC Label Generator

PEFClabelgenerator - lille

Lav et individuelt PEFC logo i løbet af få minutter med PEFC Label Generator.

PEFC på facebook

like

Mød PEFC Danmark på facebook og Like os!