pefc logo frontpage DK

Din garanti for bæredygtig skovdrift

Succesfuld godkendelse af PEFC-systemet i Hviderusland

Jan 17 2018

Næsten ni millioner hektar skov i Hviderusland er PEFC-certificeret, hvilket bogstaveligt talt er alt skov i landet. Alt skov er dermed beskyttet under PEFC-systemet, og giver bæredygtigt træ til blandt andet det europæiske marked.
Selvom Hviderusland allerede i 2005 blev medlem af PEFC, var det først i 2010 at deres skovcertificeringssystem blev godkendt. Det bevidner om at bæredygtig udvikling tager tid. Resultatet er dog ikke til at tage fejl af – bæredygtigt forvaltede skove, som er forankret i et nationalt PEFC certificeringssystem.

Godkendelsesprocessen
PEFC systemet er kendetegnet ved at være et system der sikrer faglighed og uafhængighed. Et nationalt system skal derfor igennem en streng proces før endelig godkendelse. Det er både for at sikre at det nationale system lever op til de globale bæredygtighedskrav i PEFC systemet, men også for at sikre at kontrollen og vurdering sker uafhængigt. Det giver i sidste ende forbrugerne en garanti for bæredygtigt træ.

Det hviderussiske system er blevet evalueret af en godkendt, uafhængig ekspert. Opgaven for eksperten er at tjekke om det nationale system lever op til kravene i det internationale PEFC system. Der bliver både taget udgangspunkt i de kommentarer, som der modtaget under den 60 dage lange offentlige høring, studieture og andre tilgængelige informationer. Består et nationalt system den internationale evaluering, sendes det til afstemning blandt PEFC's medlemmer.

 belarus re endorsement 2017

Bliv certificeret

Blad lille3Der er mange fordele ved at blive certificeret for både skove og virksomheder. 

Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Din email addresse

Film

Se film om PEFC!

PEFC Label Generator

PEFClabelgenerator - lille

Lav et individuelt PEFC logo i løbet af få minutter med PEFC Label Generator.

PEFC på facebook

like

Mød PEFC Danmark på facebook og Like os!