pefc logo frontpage DK

Din garanti for bæredygtig skovdrift

Juletræsskov i midtbyen

Dec 20 2017

For Finland er 2017 helt speciel og i december kunne hele Finland fejre 100 årsdagen for deres uafhængighed. PEFC's historie går tilbage til 1999, hvor Finland var et af de lande, som gik forrest i at sætte en bæredygtig dagsorden og etablerede PEFC. Finland har nordens største skovareal, som er PEFC-certificeret, og har i mange år haft en tradition for at forvandle nationalemusset i Helsinki til en eventyrskov, til stor glæde og morskab for børn, som har været med til at pynte de 60 træer, som kommer fra bæredygtige PEFC-certificerede skove.

”Husk dine nærmeste og send julehilsen til hele verden” er temaet, som næsten 1000 frivillige har været med give liv. Det er børn fra skoler og børnehaven, men også andre lokale kræfter har været med til at frembringe en magisk julestemning midt i Helsinki. Alt sammen selvfølgelig i en bæredygtig ånd, både i forhold til økologi og genbrugsmuligheder i julepyntet.

Julen i eventyrskoven er børnenes fest, og fortryllelsen med lys og lyd giver en magisk stemning i juletræsskoven. I skoven kan de besøgende fordybe sig i julehistorier og selvom julen er en fælles fest, har det også stærke individuel betydning, hvilket forfattere fra forskellige lande interviewer de besøgende om. Det handler om at finde julestemningen i mennesker med forskellige baggrunde, for at høre deres juleoplevelser, traditioner og julens betydning for dem.

Skulle du komme forbi Helsinki, så er juletræsskoven åben til 6. januar 2018.

juletræ finland

 

En hilsen fra vores finske kollegaer, hvor ”Vastuullisesti metsästä meille kaikille” henviser til den ansvarlighed som de bæredygtige skove er forvaltet under, og at det på mange måder er en gave til os.

pefc finland

 

Bliv certificeret

Blad lille3Der er mange fordele ved at blive certificeret for både skove og virksomheder. 

Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Din email addresse

Film

Se film om PEFC!

PEFC Label Generator

PEFClabelgenerator - lille

Lav et individuelt PEFC logo i løbet af få minutter med PEFC Label Generator.

PEFC på facebook

like

Mød PEFC Danmark på facebook og Like os!