pefc logo frontpage DK

Din garanti for bæredygtig skovdrift

Bæredygtighed

Anemoner i skovbundI Brundtland Rapporten ”Vores fælles fremtid” fra 1987 var det første gang der blev sat fokus på den globale bæredygtighed. 

Det er også Brundtland Rapporten der oftest henviser til når begrebet bæredygtighed og bæredygtig udvikling skal defineres:

 

”Menneskeheden har muligheden for at gøre udviklingen bæredygtig - til at sikre at den imødekommer de øjeblikkelige behov uden at gå på kompromis med de fremtidige generationers mulighed for at sikre deres behov”

Bæredygtighed er dog ikke en statisk tilstand og i rapporten pointeres også:

I sidste ende er bæredygtig udvikling dog ikke nogen endegyldig tilstand af harmoni, men snarere en ændringsproces hvor udnyttelsen af ressourcerne, styringen af investeringerne, retningen for den teknologiske udvikling og institutionelle ændringer kommer i overensstemmelse med fremtidige såvel som nutidige behov”

Skovbrug handler netop om udnyttelsen af en fornybar resurse. Skovbrug har altså gode forudsætninger for at være bæredygtigt.

Mange har diskuteret hvad bæredygtig skovdrift er og det som for alvor satte gang i diskussionen var FN’s topmøde i Rio i 1992.

 I Europa satte alle ministrene med ansvar for skov sig sammen og definerede hvilke krav der skal opfyldes før end man kan sige at skovdriften er bæredygtig.  Det kom der 6 overordnede kriterier ud af:

  • Bevarer og forøger skovresursen
  • Bevarer og forøger skovenes sundhed og vitalitet
  • Bevarer og forbedrer skovenes produktion
  • Bevarer og forbedrer skovenes biodiversitet
  • Bevarer og forbedrer skovenes beskyttelsesfunktion
  • Bevarer skovenes andre socio-økonomiske funktioner

Kort sagt handler bæredygtig skovdrift om en miljømæssig forsvarlig, socialt gavnlig og økonomisk levedygtig skovforvaltning for nuværende og fremtidige generationer.

Bliv certificeret

Blad lille3Der er mange fordele ved at blive certificeret for både skove og virksomheder. 

Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Din email addresse

Film

Se film om PEFC!

PEFC Label Generator

PEFClabelgenerator - lille

Lav et individuelt PEFC logo i løbet af få minutter med PEFC Label Generator.

PEFC på facebook

like

Mød PEFC Danmark på facebook og Like os!